Tämä nurmenvihreä Muumipeikko-muki on jo seitsemäs muki, jossa Muumipeikko on päähenkilönä. Tässä erittäin kesäisessä mukissa hän ihmettelee Muumilaaksoon eksyttä marsilaista. Mukin kuvitus pohjautuu Tove Janssonin sarjakuvaan vuodelta 1957.

Osta tämä muumimuki →

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista
Mukin järjestysnumero: 92
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Moomintroll green

Näkymätön lapsi Ninni pääsi viimeinkin muumimukien kuvitukseen. Hahmo ei ole kaikkein tunnetuimmasta päästä, mutta moni muistanee tarinan, jossa Ninni ilmestyi Muumiperheen luo näkymättömänä tiuku tiukasti kaulassaan.

Miksi Ninni sitten on näkymätön? Sen vuoksi, että häntä on kohdeltu kaltoin. Tarina onkin tärkeä muistutus välittämisen voimasta. Lue tarkempi juttu täältä.

Osta tämä muumimuki →

Onko tämän mukin kuvitus mielestäsi onnistunut? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista
Mukin järjestysnumero: 91
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Ninny powder

Hento lumisade on talven 2018-2019 sesonkimuki, ja se on saatavilla rajoitetun ajan lokakuusta vuoden 2019 helmikuun loppuun saakka. Tämän talvimukin kuvitus pohjautuu – kenenkäs muunkaan kuin – Tove Janssonin taianomaiseen Taikatalvi-kirjaan, joka julkaistiin vuonna 1957.

Kirjan tarinassa Muumipeikko herää yllättäen kesken talviunien ja lähtee tutustumaan valkoiseen, lumen peittämään Muumilaaksoon. Mukin kuvituksessa tuodaan hyvin esiin Muumipeikon hurmioituminen lumisateesta, jota hän ei ole ennen päässyt kokemaan. Hiutaleet leijailevat hiljalleen taivaalta ja laskeutuvat Muumipeikon kuonolle, sulaen siihen.

Tämän mukin kohdalla on kuvituksen osalta valitettavasti loppunut mielikuvitus kesken, sillä se on molemmilta puolin täysin identtinen.

Osta tämä muumimuki →

Onko tämän mukin kuvitus mielestäsi onnistunut? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

Hinta-arvio: Kaupoissa 10/2018 – 02/2019
Mukin järjestysnumero: 90
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Light Snowfall

Hinta-arvio: Saatavilla edelleen kaupoista (08/2018)
Mukin järjestysnumero: 86
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Thingumy and Bob green

Rannikkomme-muumimuki oli toinen Pidä Ruotsi puhtaana (Håll Sverige rent) -kampanjan mukeista. Muki tunnetaan mahdollisesti parhaiten nimellä Ruotsi muki sininen. Kuten nimestä voi ehkä päätellä, tämän muumimukin ensisijainen myyntialue oli Ruotsi, ja Suomessa tätä sai ainoastaan muutamista verkkokaupoista sekä Helsingin Moomin Shopeista.

Oli miten oli, kyllä tämä on mielestäni yksi kaikkien aikojen rumimmista mukeista. Löytyykö täältä joku, jonka silmää tämä muki oikeasti miellyttää?

Hinta-arvio: 25 euroa (08/2018)
Mukin järjestysnumero: 76
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Our Coast

Tämä turkoosin värinen Nipsu-muumimuki on tuoreempi ja väritykseltään pirteämpi versio alkuperäisestä, vuonna 2002 ilmestyneestä ruskeasta Nipsusta. Tämän mukin kuvituksessa tämä Hosulin ja Sosulin poika on saanut lempeän näköisen kissan syliinsä, mikä vaikuttaa tekevän Nipsun varsin onnelliseksi.

Hinta-arvio: Saatavilla edelleen kaupoista (08/2018)
Mukin järjestysnumero: 42
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Red Sniff turquoise

Muumin päivä -erikoismukista tuli joko vahingossa tai tarkoituksella yksi kaikkien aikojen kohutuimmista muumimukeista. Parin kuukauden aktiivinen rummutus erityisesti sosiaalisessa medissa aiheutti sen, että kun torstai 9.8.2018 viimein koitti, ei mukeja riittänyt alkuunkaan kaikille halukkaille.

Iittalan verkkokauppa jumitti ja kaatuili, ja vain osa halukkaista sai tilauksensa onnistuneesti läpi. Verkkokaupan lisäksi erikoismukia myytiin ainoastaan Iittalan omissa myymälöissä ja outleteissä, ja niistäkin mukit loppuivat samana päivänä jo ennen puoltapäivää.

Huhhuh, sanon minä. Mukin myyntihintahan oli 29,90e, ja sitä oli mahdollista ostaa jopa 6 kpl per ostokerta. Onnekkaimmat (tai ahneimmat) taloudet ovat siis voineet saada näitä tuntuvasti enemmänkin. Tällä hetkellä yhden mukin arvo pyörii noin 100 euron tietämillä, mutta en lähde vielä sen tarkemmin ennustamaan mukin arvoa, kunhan alkuhuuma ja pöly ovat hieman hälvenneet.

Hinta-arvio: ??? (08/2018)
Mukin järjestysnumero: 89
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Moomin’s Day

Ystävyys-muumimukissa nähdään hieman harvinaisemmat hahmot, ujo ja yksinäinen Nyyti sekä pelokas Tuittu. Tuitun pullopostilla lähettämän kirjeen avulla he ovat kuitenkin löytäneet toisensa. Kuvitus on peräisin Tove Janssonin kuvakirjasta Kuka lohduttaisi Nyytiä vuodelta 1960.

Tämä muki on myynnissä ainoastaan Suomessa.

Hinta-arvio: Saatavilla edelleen kaupoista (08/2018)
Mukin järjestysnumero: 88
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Friendship

Lähdetään lomalle -muki on kesäsesonkimuki vuodelle 2018. Sen kuvitus on peräisin Tove Janssonin sarjakuvasta Yksinäinen saari. Tämän lisäksi juuri tämä muki aloittaa täysin uuden kuusiosaisen Muumimukisarjan, joten tiedämme että paljon lisää on siis vielä luvassa.

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista (07/2018)
Mukin järjestysnumero: 87
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Going on vacation

Kevättalvi-muki on talven 2017 sesonkimuki. Sen kuvitus on väreiltään vaalea ja antaa lupauksen tulevasta keväästä. Mukana on tutuista hahmoista Pikku Myy, Muumipeikko sekä toisella puolen pitkältä vaellukseltaan palaava Nuuskamuikkunen.

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista (07/2018)
Mukin järjestysnumero: 84
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Spring Winter

Alkuperää kunnioittaen -muki on tunnelmaltaan varsin synkkä ja syksyinen, sillä se kuvastaa Tove Janssonin henkilökohtaista surua ja kaipuuta. Tämän mukin kuvitus pohjautuu Janssonin viimeiseen Muumi-romaaniin Muumilaakson marraskuu, jonka hän kirjoitti menetettyään äitinsä.Tässä mukissa tutuista hahmoista pöydän ympärillä kynttilänvalossa nähdään Muumipappa, Muumipeikko, Pikky Myy, Muumimamma sekä Taikuri.Tutustu tarkemmin Alkuperää kunniottaen -astiasarjan tarinaan.

Osta tämä muumimuki →

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista (09/2018)
Mukin järjestysnumero: 83
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug True to its origins

Kesäteatteri-muki on kesän 2017 sesonkimuki, joka on tuttuun tapaan erittäin värikäs ja näin vallan mainio lisä aiemmin ilmestyneiden kesämukien joukkoon. Mukissa esiintyvät Muumipeikon ja Muumipapan lisäksi myös Niiskuneiti sekä teatterin leijona. Onko sinulla tapana käyttää kesäisin nimeomaan näitä värikkäämpiä muumimukeja?

Tämän mukin kuvitus on peräisin Tove Janssonin vuonna 1954 ilmestyneestä teoksesta Vaarallinen juhannus.

Hinta-arvio: 15 euroa (07/2018)
Mukin järjestysnumero: 81
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Summer Theater

Muumilaakso-muumimuki on kautta aikojen ensimmäinen Muumi-taidemuki, joka Arabian ja Tampereen taidemuseon yhteistyön tulos. Mukin kuvituksena on alun perin Taikurin hattu -kirjan kansikuvaksi luotu akvarelli, joka on tietysti Tove Janssonin siveltimestä.

Kuten tarkkasilmäiset ovat jo huomanneet, Taikuri esiintyy tässä mukissa ensimmäistä kertaa muumimukien historiassa. Muumilaakso-mukin on myös tarkoitus tuoda taidetta lähemmäksi arkea, mikä kyllä onnistuu tämän mukin avulla paremmin kuin hyvin.

Muki ilmestyi vuoden 2017 toukokuussa ja oli saatavilla ainoastaan saman vuoden loppuun asti.

Hinta-arvio: 15 euroa (08/2018)
Mukin järjestysnumero: 82
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Moominvalley

Taikuri – tuo maailman laidalla majaileva parrakas hattupäinen mies – saapui viimein muumimukien kuvitukseen. Hän on vähäsanainen ja ilmeetön ratsastaessaan mustalla pantterillaan keräillen kaiken kokoisia jalokiviä. Yhtä hän ei etsinnöistään huolimatta ole kuitenkaan löytänyt, nimittäin suurinta ja kauneinta Kuningasrubiinia.

Mitä mieltä sinä olet tämän taikuri mukin kuvituksesta? Sopiiko se muiden mukien joukkoon, vai olisiko mystinen Taikuri pitänyt sittenkin pitää poissa? Onko mukin värimaailma onnistunut?

Kerro oma mielipiteesi mukista kommenteissa!

Osta tämä muumimuki →

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista (10/2018)
Mukin järjestysnumero: 85
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug The Hobgoblin

Tämä muki on sesonkimuki kesältä 2016. Tuttuun tapaan sen kuvitus on peräisin Muumit-sarjakuvista. Tästä mukista löydät Pikku Myyn, Niiskuneidin ja Viljonkan kedolta keräämästä kukkia ja viettämästä keskikesän juhlaa.

Tämä muki oli valmistuksessa ainoastaan kesänkauden 2016, joten sen saatavuus on nykyisin rajallista ja hinta on hieman normaalimukeja korkeampi.

Hinta-arvio: 40 euroa (09/2018)
Mukin järjestysnumero: 79
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Midsummer

Ihastuttava ja mystinen Esi-isä pääsi vihdoin mukaan muumimukien kuvitukseen keväällä 2016. Nähtäväksi jää, pääseekö Esi-isä mukeihin vielä muidenkin muumilaakson hahmojen kanssa, vai jääkö tämä ensiesiintyminen samalla myös sen viimeiseksi. Samaan aikaan tämän mustan mukin kaveriksi ilmestyi violetti Tuutikki-muki.

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista (09/2018)
Mukin järjestysnumero: 77
Mukin englanninkielinen nimi: Ancestor

Tämä uusi Tuutikki-muki ilmestyi keväällä 2016 samaan aikaan uuden ihanan Esi-isän kanssa. Tämä muki korvaa aiemmin tuotannosta poistuneen sinisen Tuutikin.

Tuutikin löydät myös vuonna 2014 ilmestyneestä kesäisestä mukista Purjehtien Tahmatassun ja Tuutikin kanssa.

Hinta-arvio: Saatavilla kaupoista (09/2018)
Mukin järjestysnumero: 78
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Too-ticky

Tässä talviaiheisessa sesonkimukissa nähdään ensimmäistä kertaa nälkäisenä ja kylmissään kohti Muumitaloa vaeltava Surku-koira. Mukana ovat myös Hiihtäjä-Hemuli ja Lumihevosta hevoseksi luuleva Muumipeikko.

Kuvitus pohjautuu Tove Janssonin vuonna 1957 kirjottamaan teokseen Taikatalvi.

Hinta-arvio: 25 euroa (09/2018)
Mukin järjestysnumero: 80
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Snow Horse

Muita talviaiheisia mukeja ovat:

Talviunet ovat Muumilaaksossa tuttuun tapaan varsin rauhallista aikaa, mikä käy ilmi tämän mukin kuvituksesta. Tässä mukissa Muumipappa ja Muumimamma vetävät sikeitä ja näkevät unia tulevasta kesästä (tai painajaisia ilkeästä möröstä), Muumipeikon valvoessa orvon näköisenä. Ensimmäistä kertaa muumimukien historiassa tästä mukista löytyy myös ihastuttava ja karvainen Esi-isä.

Hinta-arvio: 25 euroa (08/2018)
Mukin järjestysnumero: 75
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Hibernation

Muita talviaiheisia mukeja ovat:

Pikku Myy on muumimukien kuvituksissa yksi pitkäaikaisimmista kestosuosikeista. Tässä ihanan punaisessa mukissa Myy kujeilee heittelemällä (tai jonglööraamalla) sokeripaloja.

Pikku Myy löytyy päähenkilönä myös seuraavista mukeista:

Osta tämä muumimuki →

Hinta-arvio: Saatavilla edelleen kaupoista (06/2018)
Mukin järjestysnumero: 72
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Red Little My