Muumimukien leimat

Muumimukin pohjasta löytyviä leimoja on useita erilaisia. Tässä pieni opas leimoihin.

Kruunuleima

Kruunuleimaksi kutsutaan leimaa, josta löytyy Kruunu sekä Arabia Finland-teksti, joka on ollut Arabian tehtaanmerkki vuosina 1981-2014. Alla on maalaavan Muumipeikon kuva. 

Vuosileima

Vuosileiman voi löytää vuosien 1996-2001 valmistettujen mukien pohjista. Vuosileimallisia mukeja on tuotettu tuolloin valmistettujen mukien ensimmäisen valmistusvuoden aikana. Esimerkiksi tässä Muumimamma ja marjat-mukissa on pohjassa vuosileima 1999. Mukia valmistettiin vuodesta 1999 vuoteen 2013. 

Vuosilukuja on painettu myös erikois- ja kausimukien pohjiin. Esimerkkinä Loikoilua-muki kesältä 2020. Sen pohjasta löytyy vuosiluku, jolloin tätä sesonkimukia valmistettiin.

Leima 2014-

Nykyinen Muumimukien pohjasta löytyvä leima sisältää maalaavan Muumipeikon sekä by Arabia merkinnän. 

Hahmomukeista löytyy lisäksi hahmon nimi englanniksi.

Erikoismukien leimat

Erikoismukien leimat voivat sisältää mukiin liittyviä kuvia. Esimerkiksi Muumipeikko unelmoi-mukissa pohjaa kiertää teksti ”Muumipeikko unelmoi – Mumintrollet dagdrömmer – Moomintroll daydreaming – 2005”. Toven Juhla-mukista löytyy teksti ”Tove 100” ja Salome soittamassa haitaria. 

75-v juhlaleima

Vuonna 2020 Arabia julkaisi juhlamukien sarjan, 21 erilaista mukia kultaisella Moomin 75-leimalla. Tällä leimalla varustettuja mukeja tuotettiin rajoitettuna aikana.