Muumimukien leimat

Muumimukin pohjasta löytyviä leimoja on useita erilaisia. Tässä pieni opas leimoihin.

Kruunuleima

Kruunuleimaksi kutsutaan leimaa, josta löytyy Kruunu sekä Arabia Finland-teksti, joka on ollut Arabian tehtaanmerkki vuosina 1981-2014. Alla on maalaavan Muumipeikon kuva. 

Vuosileima

Vuosileiman voi löytää vuosien 1996-2001 valmistettujen mukien pohjista. Vuosileimallisia mukeja on tuotettu tuolloin valmistettujen mukien ensimmäisen valmistusvuoden aikana. Esimerkiksi tässä Muumimamma ja marjat-mukissa on pohjassa vuosileima 1999. Mukia valmistettiin vuodesta 1999 vuoteen 2013. 

Vuosilukuja on painettu myös erikois- ja kausimukien pohjiin. Esimerkkinä Loikoilua-muki kesältä 2020. Sen pohjasta löytyy vuosiluku, jolloin tätä sesonkimukia valmistettiin.

Leima 2014-

Nykyinen Muumimukien pohjasta löytyvä leima sisältää maalaavan Muumipeikon sekä by Arabia merkinnän. 

Hahmomukeista löytyy lisäksi hahmon nimi englanniksi.

Erikoismukien leimat

Erikoismukien leimat voivat sisältää mukiin liittyviä kuvia. Esimerkiksi Muumipeikko unelmoi-mukissa pohjaa kiertää teksti ”Muumipeikko unelmoi – Mumintrollet dagdrömmer – Moomintroll daydreaming – 2005”. Toven Juhla-mukista löytyy teksti ”Tove 100” ja Salome soittamassa haitaria. 

75-v juhlaleima

Vuonna 2020 Arabia julkaisi juhlamukien sarjan, 21 erilaista mukia kultaisella Moomin 75-leimalla. Tällä leimalla varustettuja mukeja tuotettiin rajoitettuna aikana. 

favicon

Lataa ilmaiseksi

Tunnista helposti harvinaisin muumimuki ja pysy ajan tasalla kaikista uusista tuotteista

MukikuvastoLiity nyt Muumimukien sisäpiiriin, niin saat sähköpostiisi latauslinkin ilmaiseen Keräilijän mukikuvastoon. Kuvasto kattaa kaikki Muumimukit 1990-luvulta lähtien ja sisältää vaihtuvia etuja.