Muumitalo [2015–]

Muumimuki siniselle Muumitalo-kuosilla.

Muumitalo-muki on Muumien 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistuista mukeista ensimmäinen. Mukin kuvitus pohjautuu tarinaan ”Kuka asuu Muumitalossa”, ja senpä vuoksi ikkunoissa sekä talon ulkopuolella on rakastetuista muumihahmoista yksi jos toinenkin.

Muumitalon ovia ei lukita yöksi ja muumien vieraat ovatkin aina tervetulleita kyläilemään! Muumipapan rakentamassa talossa vakituisesti asuvat itse Muumipappa, Muumimamma sekä Muumipeikko. Muumitalo on Muumilaakson asukkaiden tuki ja turva.

Mukin suunnittelija Tove Slotte teki mukista kaksi- ja kolmikerroksiset versiot ja lopulta kolmikerroksinen versio päätyi tuotantoon. Hän testasi kokeilumielessä myös paperista kattoa mukin kaveriksi ja pahvinen katto päätyi tuotantoon jokaisen mukin mukaan, jolloin muki täydentyy täydelliseksi Muumitaloksi. 

Ensimmäisen kerran muumitalo-aiheista mukia suunniteltiin jo vuonna 2005, se ei kuitenkaan toteutunut tuolloin. Uudelleen ajatus tuli Tove Slotten mieleen kun suunnitteluun tuli 70-vuotis juhlavuoden muki, jonka haluttiin poikkeavan muista tuotannossa olevista mukeista.

Katso saatavuus

Hinta-arvio: 5-15 euroa (2023)
Mukin järjestysnumero: 68
Englanninkielinen nimi: Moomin Mug Moominhouse
Ruotsinkielinen nimi: Muminmugg Muminhuset
Leima: by Arabia
Hahmot: Vilijonkka, Pikku Myy, Haisuli, Hemuli-täti, Muumimamma, Muumipappa, Muumipeikko, Mymmeli, Niiskuneiti, Nipsu, Nuuskamuikkunen, Salome