Joulutervehdys [1997–2002]

Joulutervehdys-muumimuki aloitti niin kutsutun erikoismukien sarjan. Aiemmat 90-luvulla julkaistut mukit olivat kuvitukseltaan yksinkertaisempia: niissä tausta oli yksivärinen ja kuvitus rakentui useammasta kuvaruudusta tai kuvasta.

Monivärisyys ja useiden piirrosten yhdisteleminen Joulutervehdys-mukin taustassa tekivät siis ensi kertaa selkeän eron muumimukien kuvitustyyliin. Mukin kuvitus mukailee taidokkaasti yhdistellen alla näkyviä piirroksia, luoden kokonaisuuden, jonka tunnelma on hieman lähtöteoksia pirteämpi ja jouluisampi. Se tuo mieleen vanhat (ja hyvät) ajat.

Kolme jouluteemaista Muumi-sarjakuvaa, joita käytettiin Joulutervehdys-mukin kuvituksessa.

Aivan kuten muistakin 90-luvulla julkaistusta ja Suomessa Arabian tehtaalla valmistetuista mukeista, on Joulutervehdyskin noussut muumimukikeräilijöiden kestosuosikiksi.

Tee löytöjä Muumimukien verkkokaupassa

Muumimukien suositusta verkkokaupasta löydät todella laajan valikoiman kuntotarkastettua muumikeramiikkaa, kuten mukit, kulhot, kannut, lautaset ja figuurit.

  • Nopea toimitus 1–3 arkipäivää Posti/Matkahuolto
  • Ympäristöystävällinen ja huolellinen paketointi – ehjänä perille!
  • Myös osamaksu onnistuu: 45 vrk korotonta maksuaikaa (Collector)
Siirry ostoksille

Hauska tietää:
Mukia valmistettiin viiden vuoden ajan vuosina 1997–2002, mutta vain ensimmäisen tuotantovuoden mukien pohjasta löytyy vuosiluku 1997. Näin ollen vuosiluvullisella pohjaleimalla olevat Joulutervehdys-mukit ovat hieman harvinaisempia.


Hinta-arvio: 200–350 euroa (04/2020)
Mukin järjestysnumero: 15
🇬🇧Englanninkielinen nimi: Moomin Mug Christmas Greetings
🇸🇪Ruotsinkielinen nimi: Muminmugg Julhälsning

Onko sinulla ylimääräisiä muumimukeja?

Me ostamme nopeasti ja luotettavasti suuretkin muumikokoelmat ympäri Suomen. Erityisesti olemme kiinnostuneita 90-luvun tuotannosta, erikoismukeista ja tarrallisista käyttämättömistä tuotteista.

Katso myös muut ysärimukit

0 kommenttia

Jätä kommentti