Muumin päivä [2018]

Muumin päivä -muumimukista tuli joko vahingossa tai tarkoituksella yksi kaikkien aikojen halutuimmista muumimukeista. Parin kuukauden aktiivinen rummutus erityisesti sosiaalisessa mediassa aiheutti sen, että kun torstai 9.8.2018 viimein koitti, ei mukeja riittänyt alkuunkaan kaikille halukkaille.

Iittalan oma verkkokauppa jumitti pahemman kerran, ja vain osa halukkaista sai tilauksensa onnistuneesti läpi. Verkkokaupan lisäksi erikoismukia myytiin ainoastaan Iittalan omissa myymälöissä ja outleteissä, ja niistäkin mukit loppuivat samana päivänä jo ennen puolta päivää.

Muumin päivä 9.8. on Tove Janssonin syntymäpäivä, ja mukin kuvitus on saanut inspiraationsa Tove Janssonin vuonna 1955 lontoolaiselle sanomalehdelle (Associated Newspapers) tekemästä piirroksesta.

Yllä näkyvää piirrosta käytettiin alun perin myyntiesitteessä, jonka avulla Muumi-sarjakuvaa myytiin sanomalehtiin eri puolille maailmaa. Maisemakuvituksessa näkyvä saari on Toven ja hänen veljensä Larsin saari Pellingissä, Porvoon edustalla.

Mukin alkuperäinen myyntihinta oli 29,90 euroa, ja yhden henkilön oli mahdollista ostaa mukeja 6 kpl per ostokerta. Onnekkaimmat taloudet ovat siis voineet saada näitä tuntuvasti enemmänkin. Mukin hinta on pysytellyt alkuhuuman tasaantumisen jälkeen pitkän aikaa sadan euron tuntumassa.

 

Katso saatavuus

Hinta-arvio: 80-110 euroa (2023)
Mukin järjestysnumero: 87
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Moomin’s Day
Mukin ruotsinkielinen nimi: 
Muminmugg Mumindagen
Leima:
by Arabia
Hahmot:
Muumipeikko, Muumimamma

Katso myös muut talvimukit