Muumin Päivä [2018]

Muumin päivä -muumimukista tuli joko vahingossa tai tarkoituksella yksi kaikkien aikojen halutuimmista muumimukeista. Parin kuukauden aktiivinen rummutus erityisesti sosiaalisessa mediassa aiheutti sen, että kun torstai 9.8.2018 viimein koitti, ei mukeja riittänyt alkuunkaan kaikille halukkaille.

Iittalan oma verkkokauppa jumitti pahemman kerran, ja vain osa halukkaista sai tilauksensa onnistuneesti läpi. Verkkokaupan lisäksi erikoismukia myytiin ainoastaan Iittalan omissa myymälöissä ja outleteissä, ja niistäkin mukit loppuivat samana päivänä jo ennen puolta päivää.

Tarkista saatavuus

Muumin päivä 9.8. on Tove Janssonin syntymäpäivä, ja mukin kuvitus on saanut inspiraationsa Tove Janssonin vuonna 1955 lontoolaiselle sanomalehdelle (Associated Newspapers) tekemästä piirroksesta.
Tove Janssonin piirros vuodelta 1955 - Toven ja Larsin saari.
Yllä näkyvää piirrosta käytettiin alun perin myyntiesitteessä, jonka avulla Muumi-sarjakuvaa myytiin sanomalehtiin eri puolille maailmaa. Maisemakuvituksessa näkyvä saari on Toven ja hänen veljensä Larsin saari Pellingissä, Porvoon edustalla.

Mukin alkuperäinen myyntihinta oli 29,90 euroa, ja yhden henkilön oli mahdollista ostaa mukeja 6 kpl per ostokerta. Onnekkaimmat taloudet ovat siis voineet saada näitä tuntuvasti enemmänkin. Mukin hinta on pysytellyt alkuhuuman tasaantumisen jälkeen pitkän aikaa sadan euron tuntumassa.

Hinta-arvio: 70–120 euroa (10/2020)
Mukin järjestysnumero: 89
🇬🇧 Englanninkielinen nimi: Moomin Mug Moomin’s Day
🇸🇪 Ruotsinkielinen nimi: Muminmugg Mumindagen

[ostopalvelun_mainos]

Katso myös muut erikoismukit

3 kommenttia

  1. Trokarit tekivät hallaa itselleen. Mukeja on nyt niin paljon myynnissä, että alle 80eurolla ei tahdo mennä. Omani sain juuri 55 eurolla huutonetistä. Kannattaa odottaa. Veikkaan, että hinta jää 60 ja 80 välille.

Jätä kommentti