Fazer Muumimuki

Fazer-muumimuki on kiistatta kaikkien aikojen harvinaisin ja kallein muumimuki, sillä sitä valmistettiin ainoastaan 400 kpl numeroitu erä vuonna 2004. Kyseessä oli Karl Fazer Cafén tekemä tilaus, joka sai alkunsa Fazerin arkistosta löytyneestä Tove Janssonin piirtämästä joulumainoksesta.

Tämän mukin kuvitus on siis Tove Janssonin käsialaa vuodelta 1951. Tästä keräilyharvinaisuudeksi nousseesta mukista maksettiin vuonna 2005 jopa 5000 euroa.

Joitain vuosia takaperin muutamat keräilijät ovat tiettävästi luopuneet näistä erikoismukeistakin vain muutamilla sadoilla euroilla, mikä on nykyisen arvostuksen valossa varsin vaatimaton hinta. Kukapa tosin olisi vuonna 2004 arvannut, että yhdenkään muumimukin arvostus kohoaisi tuhansiin euroihin, rajallisesta tuotantomäärästä huolimatta.

Nykyisin Fazer-mukin arvon määrittäminen on äärimmäisen haasteellista, sillä täysin virheettömiä mukeja on koko ajan vähemmän ja myyntihinta on kiinni useamman tekijän summasta.

Tämän mukin kohdalla lopulliseen myyntihintaan vaikutavat mm.

  • Mukin kunto ja käyttöhistoria
  • Kauppapaikka, myyntitapa ja ajankohta
  • Markkinointi (harvinaisia mukeja kannattaa jopa mainostaa kaikkien ostajaehdokkaiden löytämiseksi)
  • Mukin pohjassa oleva järjestysnumero (alkupään mukit ovat mahdollisesti halutumpia)

Katso myös listauksemme kaikista arvokkaista muumimukeista.

Oletko sinä yksi tämän mukin onnellisista omistajista? Kerro kommenteissa, kuinka olet onnistunut saamaan yhden tai useamman kappaleen käsiisi. Halutessasi voit myös kertoa tästä mukista maksamasi hinnan ja hankinta-ajankohdan.

Arvo: Noin 5000 euroa, mahdollisesti enemmänkin.
Mukin järjestysnumero: 29
Mukin englanninkielinen nimi: Special Mug for Fazer

Sending
User Review
3.44 (16 votes)

2 comments add yours

  1. Sivusto tarjoaa mielestäni hyvää tietoa muumimukeista

Leave a Comment