Merituuli (2023)

Muumimuki Merituuli 2023

Kuvagalleria

Hinta-arvio: 40-100 euroa (2023)
Mukin järjestysnumero: 131
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Sea Breeze (Moomin’s Day 2023)
Mukin ruotsinkielinen nimi: Muminmugg Havsbris (Mumindagen 2023)
Leima: by Arabia
Hahmot: Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa, Pikku Myy

Vuoden 2023 Muumin päivä -mukin nimi on Merituuli ja sitä myydään vain rajoitettu määrä

Uusi, vuoden 2023 Muumin päivä -muki on lanseerattu. Mukin nimi on Merituuli ja se julkaistaan Muumin päivänä 9.8.2023. Mukia valmistetaan rajoitettu erä ja sitä myydään vain virallisissa Muumi-verkkokaupoissa sekä valikoiduissa Iittalan myymälöissä. Myyntirajoitus on 6 kappaletta per asiakas.

Mukista valmistetaan myös eksklusiivinen platinaversio, joita tehdään yhteensä vain 5000 kappaletta. Versiolla juhlistetaan Muumin päivän lisäksi Arabian 150-vuotista taivalta. Platinaversiota ei voi suoraan ostaa, vaan mukin saadakseen pitää osallistua erilliseen nettiarvontaan. Platinaversiossa on platinalla koristettuja yksityiskohtia kuvituksessa, Arabia 150 -platinaleima sekä mukin valmistusnumero.

Merituuli-mukin kuvitus perustuu Tove Janssonin romaaniin Muumipappa ja meri (1965), jossa seikkailunhaluinen Muumipappa muuttaa koko Muumi-perheen voimin turvallisesta Muumilaaksosta merelliselle majakkasaarelle. Suunnittelun pohjana käytetyt Muumi-piirrokset ovat tuttuja myös kirjepapereista, joita Tove Jansson käytti faneille vastatessaan. Mukin kuvitus on sommiteltu kauniisti musteensinistä väriä hyödyntäen valkoiselle taustalle. Kuvituksessa nähdään useiden Muumilaakson suosikkihahmojen lisäksi tuttuja saaristolaiselementtejä, kuten orvokkeja villiruusuja ja simpukankuoria. Kuvituksen Merituuli-mukiin on sommitellut hiljattain eläkkeelle jäänyt Tove Slotte, jolle tämä muki oli jo 100. muumimukin kuvitus.

Katso myös muut erikoismukit