Muumin päivä (2024)

Muumin päivä 2024

Kuvagalleria

Hinta-arvio: 40-100 euroa (2024)
Mukin järjestysnumero: 149
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Spring (Moomin’s Day 2024)
Mukin ruotsinkielinen nimi: Muminmugg Vår (Mumindagen 2024)
Leima: Moomin Arabia
Hahmot: Muumipeikko, Niiskuneiti, Nuuskamuikkunen

Vuoden 2024 Muumin päivä -mukin nimi on Kevät ja sitä on myynnissä vain rajoitettu erä

Vuoden 2024 Muumin päivä -muki on lanseerattu. Mukin nimi on Kevät ja se julkaistaan Muumin päivänä 9.8.2024. Mukia valmistetaan rajoitettu erä ja sitä myydään vain virallisissa Muumi-verkkokaupoissa sekä valikoiduissa Iittalan myymälöissä. Myyntirajoitus on kuusi kappaletta per asiakas.

Muumin päivä 2024 -mukin kuvituksessa nähdään yksi odotetuimmista kevään merkeistä, kun Nuuskamuikkunen saapuu pitkän talven jälkeen takaisin Muumilaaksoon. Joka vuosi Nuuskamuikkunen lähtee talveksi etelään, mutta ennen lähtöään hän vakuuttaa Muumipeikolle tulevansa takaisin Muumilaakson ensimmäisenä lämpimänä kevätpäivänä. Mukin kuvituksessa lumi on jo sulanut, ja kirkas kevätaurinko on saanut ensimmäiset narsissit ja tulppaanit kukkimaan.

 

Kevät-mukin on kuvittanut jo eläkkeelle jäänyt pitkän linjan muumimukien kuvittaja Tove Slotte. Slotte piirsi mukissa esiintyvän Nuuskamuikkusen Tove Janssonin alkuperäisen akvarellityön pohjalta. Akvarellia on käytetty Muumilaakson laulukirjan (1993) kevätlaulun kuvituksena. Mukissa esiintyvän Muumipeikon, Niiskuneidin, puron ja muutamia muita pienempiä kuvituksellisia elementtejä on poimittu Tove Janssonin sarjakuvasta Vaarallinen talvi (1955). Kukkivat narsissit ovat puolestaan Taikatalvi-kirjasta.

Katso myös muut erikoismukit