Matkalla Finnair 100 vuotta (2023)

Muumimuki Matkalla Finnair 100-vuotta

Kuvagalleria

Hinta-arvio: 40-70 euroa (2023)
Mukin järjestysnumero: 133
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Journey Finnair 100th Anniversary
Mukin ruotsinkielinen nimi: Muminmugg På Resa Finnairs 100-årsjubileum
Leima: Moomin Arabia
Hahmot: Muumipappa, Fredrikson, Hosuli, Juksu

Vuoden 2023 erikoismuki Matkalla juhlistaa Finnairin 100-vuotista historiaa

Muumimuki Matkalla on Arabian valmistama erikoismuki, joka on suunniteltu Finnairin merkkivuoden kunniaksi. Finnair-lentoyhtiö täyttää vuonna 2023 100 vuotta. Rajoitettu erä mukeja tulee saataville 9.10.2023. Mukeja myydään vain valikoiduissa myyntipisteissä niin kauan kuin varastoa riittää. Uutta erää mukeja ei tulla valmistamaan.

 

Matkalla-mukin kuvitus pohjautuu Tove Janssonin Muumipapan urotyöt -tarinaan, joka julkaistiin alun perin ruotsinkielisenä teoksena vuonna 1950. Järjestyksessään neljännessä Janssonin muumitarinassa Muumipappa toimii kertojana muistellessaan hurjia seikkailuja, joita hän nuorena muumina teki matkaseurueensa Fredriksonin, Hosulin ja Juksun kanssa. Muumipapan hurjat nuoruudenseikkailut Matkalla-mukin kuvituksessa kuvaavat matkustamisen synnyttämää vapaudentunnetta, jota Finnairkin on asiakkailleen mahdollistanut jo sadan vuoden ajan.

 

Finnairin merkkivuoden muki Matkalla on Arabian uuden suunnittelutiimin ja eläkkeelle jääneen Tove Slotten korvaajaksi tulleen kuvittajan Parvati Pillain ensimmäinen julkaistu muumimuki. Matkalla-muumimukin pohjassa on tuttu Moomin Arabia -pohjaleima. Teemavuoden muki tulee perinteisessä 0,3 litran koossa ja se myydään kauniissa lahjapakkauksessa, joka toistaa mukin kuvitusta.

Katso myös muut erikoismukit