Merituuli Platina (2023)

Muumimuki Merituuli Platina 2023

Kuvagalleria

Hinta-arvio: 500-1000 euroa (2023)
Mukin järjestysnumero: 132
Mukin englanninkielinen nimi: Moomin Mug Sea Breeze Platinum (Moomin’s Day 2023)
Mukin ruotsinkielinen nimi: Muminmugg Havsbris Platina (Mumindagen 2023)
Leima: Arabian erikoisleima sarjanumerolla
Hahmot: Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa, Pikku Myy

Vuoden 2023 Muumin päivä -mukin eksklusiivinen versio Merituuli Platina on saatavilla ainoastaan arvonnan kautta

Vuoden 2023 Muumin päivä -muki Merituulin eksklusiivinen versio Merituuli platina juhlistaa sekä Muumin päivää että Arabian 150-vuotista taivalta. Muumimuki Merituuli platina on ostettavissa vain nettiarvonnan kautta. Arvontaan ilmoittautuminen alkaa 7.6.2023 ja päättyy 13.6.2023. Arvontaan osallistuneille ilmoitetaan tuloksista sähköpostilla 13.6.2023.

 

Merituuli platina erottuu normaalista Merituuli-mukista useammalla eri tavalla. Merituuli platina -version kuvituksessa on käsin piirretyt platinoidut yksityiskohdat: hevosenkenkä ja airo. Kaikkien mukien pohjassa on platinoitu Arabia 150 -leima. Lisäksi jokainen muki on numeroitu. Platinaversiota valmistetaan yhteensä vain 5000 kappaletta.

 

Merituuli-mukin kuvitus perustuu Tove Janssonin romaaniin Muumipappa ja meri (1965), jossa seikkailunhaluinen Muumipappa muuttaa koko Muumi-perheen voimin turvallisesta Muumilaaksosta merelliselle majakkasaarelle. Suunnittelun pohjana käytetyt Muumi-piirrokset ovat tuttuja myös kirjepapereista, joita Tove Jansson käytti faneille vastatessaan. Mukin kuvitus on sommiteltu kauniisti musteensinistä väriä hyödyntäen valkoiselle taustalle. Kuvituksessa nähdään useiden Muumilaakson suosikkihahmojen lisäksi tuttuja saaristolaiselementtejä, kuten orvokkeja villiruusuja ja simpukankuoria. Kuvituksen Merituuli-mukiin on sommitellut hiljattain eläkkeelle jäänyt Tove Slotte, jolle tämä muki oli jo 100. muumimukin kuvitus.

Katso myös muut erikoismukit